27 huhtikuuta 2015

Epävirallisessa tokokokeessa ennen virallisia

Viikonloppuna kävimme taas epävirallisessa tokokisassa, jossa luokkina mölli-alo ja alo. Ilmoitin meidät normaaliin alokasluokkaan, koska ollaan käyty aiemmin kisoissa. Oltiin kisapaikalla ehkä vähän turhankin ajoissa, mutta oli ainakin aikaa käyttää Rudi pitkällä lenkillä ja vähän treenailla ennen meidän luokkaa. 
Saatiin aikalailla sen näköinen rivi, mitä odotinkin. Tuomari kertoi melko tarkasti miksi saatiin juuri se numero ja antoi vinkkejä mitä kannattaa ottaa huomioon. Paikallaolossa Rudi äänteli taas melko voimmakkaasti ja vaihtoi lonkka-asentoon. Sivusilmällä huomasin, että toisella reunalla ollut koira lähti ohjaajan luokse. Rudi katsoi hetken koiraa, mutta samassa käänsi katseensa takaisin muhun ja pysyi loppuun asti. 

Seuraaminen oli ehkä huonointa kuin koskaan aiemmin ja juostessa edisti kahden koiranmitan päässä ja ehkä metrin päässä jalasta, vaikka pyysinkin korjaamaan. Tuomarin sanoin Rudi oli päiväkävelyllä. Rudi jätti perusasentoja tekemättä ja tehdessä täyskäännökset vasemmalle meinasi kävellä jalkaa päin. Tuomari ehdotti tehdä täyskäännökset oikealle, mutta niissä taas Rudi tekee jättikäännöksen kisoissa. Treeneissä ei ole ongelmaa kumpaankaan suuntaan. Pohdin tämän johtuvan mun jännittämisestä, joka tarttuu Rudiin.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä oli yllättävän hidas, mutta vähennys meni seuraamisesta, sillä seurasi kovin kaukana. Seisominen seuraamisen yhteydessä tapahtui jotakin mitä ei ole koskaan tapahtunut. Muutaman askeleen otettuani huomasin, että Rudi oli jäänyt matkan varrelle seisomaan ja jouduin kutsumaan seuraamaan.  Hienosti jäi kyllä käskystä seisomaan.  Hyppy oli pitkästä aikaa hieno kisamaisessa ympäristössä ja puolen pisteen vähennys tuli siitä, että Rudi liikkui seis-käskyn jälkeen. 


Pisterivi näytti tällä kertaa tältä:

Luoksensapäästävyys: 10
Paikkamakuu: 8½
Seuraaminen kytkettynä:6½
Seuraaminen taluttimetta: 7½
Jäävä maahanmeno: 9
Luoksetulo: 10
Jäävä seisominen: 6
Estehyppy: 9½
Kokonaisvaikutelma: 

Kaikesta huolimatta saatiin jopa ykköstulos eli 160½/200p.!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti