27 huhtikuuta 2015

Epävirallisessa tokokokeessa ennen virallisia

Viikonloppuna kävimme jälleen epävirallisessa tokokisassa, jossa luokkina oli mölli-ALO ja ALO. Ilmoitin meidät alokasluokkaan, koska ollaan käyty jo aiemmin kokeissa. Oltiin kisapaikalla ehkä vähän liiankin ajoissa, mutta ainakin oli aikaa käyttää Rudi vielä pitkällä lenkillä ja lämmitellä ennen meidän luokkaa. Saatiin aikalailla sen näköinen rivi, mitä odotinkin. Tuomari kertoi melko tarkasti miksi saatiin juuri se numero sekä antoi vinkkejä, mitä kannattaa ottaa huomioon. 

Paikallaolossa Rudi äänteli aika voimakkaasti ja vaihtoi lonkka-asentoon. Sivusilmällä huomasin, että toiselta reunalla ollut koira lähti ohjaajansa luokse. Rudi katsoi hetken koiraa, mutta samassa käänsi katseensa takaisin muhun  ja pysyi kuitenkin loppuun asti ilman, että edes näytti siltä, että voisi lähteä.

Seuraaminen oli melkoisesti huonompaa kuin aiemmin on ollut. Juostessa Rudi edisti kahden koiranmitan päässä ja noin metrin päässä jalasta, vaikka annoin seuraamiskäskyn uudelleen. Rudi jätti perusasentoja tekemättä ja täyskäännöksessä kääntyessä vasemmalle meinasi Rudi tassutella päin jalkaa. Tähän tuomari ehdotti, että voisi tehdä täyskäännökset oikealle, joka voisi olla ihan fiksua, mutta vielä ainakin Rudi tekee ne hirveän isolla kaarroksella. Treeneissä kuitenkin Rudi tekee nätit käännökset myös vasemmalle, mutta toistaiseksi niitä ei ole saanut kisoihin. Tuomarin sanoin Rudi oli tänään päiväkävelyllä ja siltä se kyllä tuntuikin.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä oli yllättävän hidas, mutta vähennys meni seuraamisesta, sillä seurasi kovin kaukana. Liikkeestä seisomisessa tapahtui yllättäen niin, että Rudi ennakoi liikkeen ja jäi matkan varrelle seisomaan, joten jouduin kutsumaan uudelleen seuraamaan. Hienosti jäi kyllä oikeassa kohdassa seisomaan. Hyppy oli nyt kisatilanteessakin hieno! Tosin siitä tuli puolenpisteen vähennys, koska Rudi liikkui vielä seis-käskyn jälkeen. 


Pisterivi näytti tällä kertaa tältä:

Luoksensapäästävyys: 10
Paikkamakuu: 8½
Seuraaminen kytkettynä:6½
Seuraaminen taluttimetta: 7½
Jäävä maahanmeno: 9
Luoksetulo: 10
Jäävä seisominen: 6
Estehyppy: 9½
Kokonaisvaikutelma: 

Kaikesta huolimatta saatiin jopa ykköstulos eli 160½/200p.!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti