09 kesäkuuta 2015

Näytelmöintiä etelässä.


Lauantaina oli jälleen aikaisen aamuherätyksen vuoro, sillä kello oli soittamassa viiden aikaan aamulla. Edellisenä iltana olin sinnikkäästi yrittänyt valvoa vuorokauden vaihtumiseen asti, jotta voisin heti ilmota Hepuliinan rally-kisoihin. Olinkin simahtanut hetkeä ennen ilmon alkua, jonka vuoksi säpsähdin hereille neljältä enkä saanut enää unta. Silti sain kiireen aikaiseksi, vaikka lopulta olin juuri sopivasti paikalla, kun Heidi nappasi meidät kyytiin.

Suuntana tällä kertaa oli hieman eteläisempi paikkakunta, Riihimäki ja kaikkien rotujen näyttely. Matkalla napattiin yksi kasvatti mukaan ja oltiin reilusti ajoissa näyttelypaikalla. Tietysti tuolit unohtuivat matkasta juuri sinä päivänä, kun siellä piti olla loppuun asti koska kasvattajakehä. Rudi nappasi tuttuun tapaan erittäin hyvän ja näytti siltä ettei tuomari tykännyt lainkaan Rudista. Taisi olla vielä liiketuomari, joten EH ei tullut yllätyksenä. Ruu nimittäin rakastui juuri ennen kehää soopeliin tyttöön, jota ilmeisesti luuli shelttilenkillä olleeseen supermega ihanaksi soopeliksi, joten töpötteli pahemmin kuin hetkeen. Sininen väri oli myös Heidin koirien ja kasvattien väri. Erinomaista tuomari jakoi muutenkin niukasti ja vain luokkavoittajat saivat SA:n, jos saivat.

Näyttelyiden jälkeen käytiin nappaamassa muutama kuvanen kasvateista, jonka jälkeen matkattiin tunnin päähän hakemaan pieni malivauva mukaan. Hieman jännitti mennä kurkkaamaan kahta jäljellä olevaa pentua, kun muutenkin on hurja pentukuume. Ja niin siinä tietysti kävi, että menin tykästymään molempiin pentuihin aivan liikaa. Ehkä joku päivä saan sen ensimmäisen eläinvauvan käsiini!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti