12 tammikuuta 2016

Heittäydy täysii siihen mikä on tärkee.


Johan alkoi harrastuskausi rytinällä, kun viime viikolle osui nuo rally-tokokisatkin. Mulla on sellainen paha tapa rallyn kanssa, että jännitän aivan törkeesti kisoja. Jännitän niin paljon, että meinaa lentää oksennus jo kahta päivää ennen kisoja. Puhumattakaan juuri ennen omaa kisavuoroa. En osaa sanoa onko siinä jotain pientä tulospainetta mukana, mutta eniten vaikuttaisi siltä, että on vain sellaista "ei-saa-mokata", koska kaikki kattoo. Tiedostan hyvin, että päivittäin ihmiset mokailee ties missä hassuissakin jutuissa ja tiedän, että myös MM-tasollakin mokaillaan. Musta se on ihan ok, kuuluu elämään eikä tapa, jos vähän mokaa. Pystyn kuittamaan kaikessa muussa mokailut vain sanomalla "hupsista" tai "oho", mutta rallykisoissa en sitä jotenkin pysty sulattamaan. Mutta tästä lisää myöhemmin.

Siitäkös sitten alkoikin kunnon show, kun viimeksi kävin ratatreenissä paria päivää ennen vuodenvaihdetta. MES-luokan tasoiseksi radaksi, jossa kaksi kylttiä joita ei oikealla puolella tehdä, meni mallikkaasti verrattuna siihen, miten taistelin aiemmin esimerkiksi 360 oikealle (oikealla) kanssa. No, päätin kuitenkin, että huomenna mennään treenaamaan. Kas kummaa se "huominen" ei koskaan tullutkaan vaan tajusin maanantaina, että ne kisat tosiaan on ylihuomenna. Neuroottisena sitten kävin läpi jokaisen alo-voi kyltin läpi, todeten jokaisen kohdalla "ei osata tota, tota, tota eikä varsinkaan totatotatota..". Kokeilin läpi "ei ainakaan" -listan ja koirahan toimi kuin unelma. Pari kertaa toimi hitaasti, koska epäili sekoittaneen asian. Se on kuitenkin Luupalle ihan normaalia, mutta liikkeen mentyä täysin oikein oli tiedossa bileet. Siitähän tuo vasta innostui. Kisakirjeetkin tulivat illalla niin Tamskille kuin Ylökillekin. Sehän vasta saikin jännittämään, kun näki ettei ole ensimmäisten joukossa Tamskilla kisaamassa, joten ehtii muhittamaan jännitystä äärimmilleen.

Tiistaina vaihtuikin tuomari hiukan tarkemmaksi, joten pieni jännitys oli koko illan ja yön. Eipä tullut hirveästi nukuttua ti-ke yönä. Luottavaisin mielin lähdin kuitenkin Loppiaisena kohti Tamperetta, hurjan kymmenen minuutin matkan päähän Tamskille. Silti jännitys puski päälle ja ajatukset meni aikalailla vuoristorataa "osataan, ei osata, osataan, ei osata..". Tiedä sitten mitä tälle pitäisi tehdä, kun ei kohta voi lähteä kisaamaan, kun jännittäminen pilaa kaiken? Yritin parhaani mukaan järkätä itselleni tekemistä (mm. kuvata Sannan rataa) ja puhumista sekä pientä treenaamista. Pian oli kuitenkin pakko mennä suorittamaan päivän ensimmäinen rata. Rata alkoi heti todella hienosti, kun meinasi koiruus lähteä nuuskimaan ja kiertämään yhden pujottelun tötsän väärältä puolelta. Seuraava kyltti suoritettiin väärin, jouduin antamaan seiso -käskyn kolmesti, hukkasin koiran ja uusin turhaan spiraalin ja menin liikaa askelia peruutuksessa. Itku ei ollut kaukana ja päätin päässäni olla kisaamatta enää ikinä rallyssa, kun pilaan kaiken. Vaan tulos antoi hieman toivoa. B-rata menikin huomattavasti paremmin, kun väsymys alkoi painaa, koiralta oli hävinnyt ylimääräiset energiat eikä ohjaajaakaan enää jännittänyt ollenkaan. Fiilikseltään huikein rata mitä on virallisissa menty!

A-rata

Tuomari: Tytti Lintenhofer
Tulos: 71 pistettä 4/14
Aika: 2:54:81
Kommentti: Taitava koira, jolla on todella hienoa osaamista. Kiinnitä huomiota omiin virheisiin, niin teitä ei pysäytä mikään.
Virheet: Pujottelu -1 kontorllin puute
Koira eteen, oikealta sivulle, istu -10 väärin suoritettu tehtävä (käskin koiran vasemmalta sivulle)
Spiraali vasemmalle -3 uusiminen turhaan
Koira eteen, oikealta oikealle, istu -1 epätarkasti suoritettu tehtävä, -3 uusiminen
Peruuttaminen 3 askelta, -10 väärin suoritettu liike (neljä askelta)

B-rata


Tuomari: Iiris Harju
Tulos: 95 pistettä 1/18
Aika: 2:53:25
Kommentti: Erinomaista työskentelyä.
Virheet: Askeleet eteenpäin -1 vino
Pujottelu edestakaisin -1 AS (kävi 0,5m päässä, PY -1
Käännös oikealle, oikealla -1 epätarkasti suoritettu liike
Houkutus -1 puutteellinen yhteistö (meinasi karata houkutukselle)


Keskiviikon huikean menestyksen jälkeen ei jännittänyt ollenkaan tuleva lauantai. Kuten aiemmin taisin mainita, jännitys alkaa päiviä ennen kisaa. Yleensä (normaali) jännitys on alkanut matkalla kisapaikalle, mutta nyt matkalla Ylökille ei jännittänyt lainkaan. Ei alkanut jännittämään ennen rataantutustumista, ei rataantutustumisessa eikä vielä siinäkään vaiheessa, kun odotin tuomarin ja tuomariharjoittelijan keskustelun päättymistä. Vaan kun käskytin startissa Rudin istumaan niin pam. Hirveä jännitys päälle, en meinannut pystyä sanomaan "kyllä"  enkä kävelemään. Rudihan otti tästä heti itseensä eikä toiminut ollenkaan. Haahuili ja nuuski maata, tuttuun tapaan kun alan jännittämään. Oltaisiin silläkin suorituksella saatu muutoin 83 pistettä, mutta minäpä jännityksen kourissa menin tekemään kahdet käännökset (molemmat täyskäännös oikealle & vasemmalle) väärinpäin. Luoja! Olin repiä hiukset päästä, kun katsoin paperia. Saatiin me kuitenkin 63 pistettä, joka on tällä hetkellä huonoin pistemäärä. Veikkaan, että tässä oli jotain tulospaineen tapaista, koska rtk3 kolkuttelee ovella.

(lisään kunhan löydän lapun)

Tuomari: Iiris Harju
Tulos: 0 (63 pistettä)
Aika: 
Kommentti: - 
Virheet:

2 kommenttia:

  1. Vautsit, mielettömän hieno startti vuodelle ollut teillä! Ja niin lähellä tuo kolmaskin tulos :D Oli muuten tosi kivan näköistä tekemistä ja upeeta tuo Rudin takapään käyttö! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kieltämättä hyvin alkoi vuosi! Meillä jää aina ihan muutamasta pisteestä kiinni ( aiemmin 67-69p.) :D Ilman mun kahta isoa mokaa oltais saatu 83 pistettä, mutta tuolle nyt ei enää mitään voi. Etenkin tuo b-rata oli melkosen nättiä, ensimmäinen rata virallisissa, johon oon itse tyytyväinen. Kiitän! :)

      Poista