29 tammikuuta 2023

Tokon omatoimitreenit Taidogaalla

(c) Jenny Klemetti

Kaksi viikkoa sitten oli vuoden ensimmäiset treenit, kun olimme tokon omatoimitreeneissä. Tällä kertaa oltiin vähän tutummalla hallilla Taidogaalla*. Treeneissä oli pitkästä aikaa oikein kivaa ja oli ihanaa huomata, miten se vaikutti myös Rudiin. Rudi oli iloinen ja innokas. Nuuskimaan hän lähti vähemmän ja palasi nopeammin takaisin kuin hetkeen. Toivon, että tämä fiilis säilyisi niin kauan kuin Rudin kanssa pystytään vielä treenaamaan. Tämä fiilis on ollut nimittäin kateissa jo jonkin aikaa. 

(c) Jenny Klemetti

Pohdin hetken aikaa, että olisin voinut kokeilla tehdä treenin putkeen, mutta päädyin siihen, että ehkä on parempi tehdä kahdessa osassa. Ensimmäisessä osassa otettiin vain vähän tilaa haltuun leikkimällä, palkkaamalla kontaktia ja kiertelemällä kehää. Tehtiin välissä muutama lyhyt seuraamispätkä, kun Rudi itse tarjosi sivulle tuloa sekä pari luoksetuloa ilman liikkurointia. Lopuksi vielä vähän leikittiin ja Rudi sai herkkuja. Oli ihanaa kuulla, että ainakin tämä näytti hyvin suunnitelmalliselta, sillä itsestäni tuntuu aina, että meidän treenit näyttää pelkästään kaaokselta ja hyppimiseltä paikasta toiseen. Tauolle ei Rudi meinannut malttaa jäädä, vaan hetken alkuun äänteli ja yritti päästä häkistä ulos. Ehkä olisi ollut aikanaan paikallaan treenata vähän enemmän tauoiluakin, tosin eihän vieläkään ole myöhäistä vahvistaa sitä. Tärkeä taito muutenkin kuin aktiivisella kisakoiralla.

Toisella kierroksella ajatuksena oli tehdä kehääntulo ja siirtymiä. Ne ovat olleen meille aina kisoissa ja kisamaisissa treeneissä vaikeita, sillä niitä on tullut treenailtua ihan liian vähän. Jonkin verran Rudi nuuski maata, mutta selkeästi parani loppua kohden, joten päätin lennosta tehdä hypyn liikkuroituna loppuun. Tämän jälkeen tehtiin vielä merkin kiertoa ilman peruasentoja ja vapauttaen palkalle juostessaan takaisin mun luokse. Loppuun vielä yksi Rudin lempparitehtävistä, sileä nouto kahdesti. Rudi äänteli jonkin verran, kun heitin kapulaa, mutta muuten oli oikein hienot noudot. Olen oikein tyytyväinen näihin treeneihin. Harmittaa ettei näistä ole videota, sillä ensimmäisellä kierroksella huonosti jalustaan kiinnitetty puhelin kääntyi huonosti ja toisella kierroksella puhelin ei lähtenytkään kuvaamaan ollenkaan. Onneksi on ihania kuvia!

(c) Jenny Klemetti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti