22 toukokuuta 2023

Tokon omatoimitreenejä

Tammikuun tokotreenien jälkeen ollaan käyty omatoimiporukan kanssa treenaamassa kerran Koirakoutsilla ja kerran Taidogaalla. Näiden välissä nappasin yhden myynnissä olleen tokotunnin Taidogaalle. Tunnin aiheena oli merkin kierto, kaukot, ruutu sekä seuruu/luoksari erilaisilla häiriöillä: ruudun ympäriltä löytyi erilaisia targetteja, kaukot tehtiin lelujen ympäröimänä, merkin kierrossa niiden takana oli putki ja seuruu/luoksari pisteellä oli vähän houkutusten highwayn tyyppisesti erilaisia tavaroita. Lisäksi yhdellä pisteellä oli erilaisia alustoja ja tasoja, jossa pystyi tekemään seuraamista. Mielestäni suoriuduttiin kohtalaisen hyvin meidän tasoon nähden. Herätti myös ajatuksia ja ideoita tuleviin treeneihin.

(c) Jenny Klemetti

Helmikuussa kävimme Koirakoutsilla* Riemukauppa -hallissa, jossa ei olla taidettu Rudin kanssa käydä koskaan. Tämän vuoksi ajatuksena oli vähän tutustua halliin ja rennosti käveltiin ympäri hallia. Palkkailin kontaktista sekä seuraamisen aloituksen tarjoamisesta sekä vähän leikittiin ja tehtiin parit kivat liikkeet alle. Tämän jälkeen Rudi sai mennä tauolle odottaamaan toista kierrosta. Tarkoituksena oli tehdä kisamaisesti alokasluokan seuraaminen, kapulanpito sekä kaukot. Huomasin ettei Rudilla oikein seuraaminen lähtenyt, joten siirryttiin seuraavaan liikkeeseen eli kaukoihin. Kaukotkin tuntuivat jotenkin todella tahmeilta, mutta kapulanpito oli oikein hieno. Otettiin lopuksi kahdesti lyhyt muutaman askeleen seuraaminen eri paikalta ja ilman liikkurointia, jolloin saatiin ihan kivat toistot. Jätin meidän treenit tähän, vaikka aikaa taisi olla ainakin puolet jäljellä, mutta halusin mielummin päättää hyvään fiilikseen. Lopuksi tehtiin vielä paikallaolo, jossa Rudin toisella puolella pyörähtänyt koira sai Rudin vinkunmaan niin, että en uskaltanut lähteä Rudin viereltä ollenkaan. Voihan seniorisheltti ja tytöt! :D

(c) Jenny Klemetti

Huhtikuussa treenit olivat jälleen Taidogaalla*. Tällä kertaa ajatuksena oli pitää hyvänmielen treenit eli saada ensin hyvä fiilis ja päästä omaan kuplaan, jonka jälkeen tehdä Rudin lempiliikkeitä itsenäisesti, ilman liikkurointia. Liikkeiksi valitsin luoksarin, hypyn, merkin kierron sekä sileä nouto. Toisen kierroksen loppuun uskaltauduin extempore tekemään pari lyhyttä suoraa seuruuta sekä kaukot, sillä Rudilla oli niin hyvä fiilis, että toivoin niiden onnistuvan tuossa mielentilassa. Seuraaminen olikin omaan silmään oikein hienoa, vaikka Rudi taitaa seurata hieman liian kaukana, mutta tällä kertaa tosiaan fiilis oli tärkeämpi! Kaukoissa Rudi liimautuikin maahan eikä nostanut itseään kyynäriä korkeammalle ja röyhtäisi vielä päälle. Menin hieman lähemmäs, joka sai Rudin nousemaan. Kävin palkkaamassa ja otin yhden maahan-istu vaihdon ja kun tämä onnistui jätettiin siihen. Loppuun tehtiin vielä hieno paikallaolo! Vähän Rudi vilkuili ympärilleen, kun oli hieman erilaista häiriötä, kuin mihin oli tottunut, mutta ei ollut kuitenkaan lähdössä vaan palautti katseen aina takaisin. Tämä oli kyllä juuri sellainen hyvänmielen treeni, kuin piti ollakin!

(c) Jenny Klemetti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti