21 lokakuuta 2015

Tanssin pyörteistä näytönpaikkaan.Toissa lauantaina kävimme tutustumassa koiratanssia. Tutustumisen kesto oli kolme tuntia, joista ensimmäinen 45 minuuttia meni infon kertomisessa. Saatiin pieni tietoisku lappunippu mukaan, joka oli oikein kiva! Kun oltiin käyty tämä nippu loppuun, päästiin itse asiaan. Saatiin vuorotellen näyttää millaisia temppuja meidän koirat osaa. Ennen meidän vuoroa ehdin miettiä vaikka mitä temppuja, mitä voitaisiin näyttää, mutta unohdin ne kaikki silloin, kun meidän vuoro tuli. Monta kivaa temppua jäi näyttämättä, mutta ei se mitään. Kun tutustui tähän lajiin paremmin ja muutaman videon nähneenä tuli sellainen fiilis, että voisi harkita tätä lajia Rudin eläkeläislajiksi. Biisikin olisi ehkä jo valmiina ja yksi liikekin. 


Viime lauantaina käytiin pitkästä aikaa hallissa kisaamista. Keväällä jäätiin siihen, että Rudi jäljesti koko radan ja teki todella hitaasti kaikki tehtävät. Tällä kertaa oli hieman erilainen koira hallissa. Ennen radalle menoa Rudi nuuskaisi mattoa vain kerran ja nosti nenän ylös yhdestä pyynnöstä. Sen sijaan ääntelyä oli edelleen jonkin verran. 

Lähdössä katsekontakti tipahti heti muualle eikä palauttanut ollenkaan kontaktia. Lähtiessä kävelemään toistin käskyn kahdesti, jotta varmasti lähtee mukaan. Yleensä tälläisissä hetkissä jää paikalleen istumaan. Kokonaisuudessaan rata meni meidän taso huomioon ottaen oikein hyvin. Ihan ei päästy hyväksytyn puolelle, sillä hiomista vielä on jonkin verran. Kontakti ei ollut niin hyvää kuin edellisissä epiksissä, mutta kuulolla Rudi oli koko radan ajan hienosti. Juuri ennen sivulla peruuttamista Rudi bongasi käytösruudussa olevan koiran, jonka vuoksi jäi tuijottamaan koiraa. Uusimme liikkeen, jolloin onnistui. Käytösruudussa Rudi vinkui jonkin verran ja saatiin tästä kahden pisteen vähennys.
Paikka ja aika: 17.10.2015, Tampere (Tamsk)
Tuomari: Krista Karhu
Pisteet: 65p./100p.
Aika: 2:08:42
Sija: 4/11
Kommentti: Pisteenvähennykset käytösruudussa ääntelystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti