21 lokakuuta 2015

Tanssin pyörteistä näytönpaikkaan.
Toissa lauantaina käytiin kokeilemassa mitä se koiratanssi nyt onkaan. Tutustumisen kesto oli kolme tuntia, josta ensimmäinen 45 minuuttia meni lajin esittelyssä. Saatiin pieni tietoisku lappunippu mukaan, joka oli oikein kiva! Kun oltiin käyty tämä nippu loppuun, päästiinkin itse asiaan. Eli, saatiin vuorotellen näyttää mitä temppuja meidän koirat osaa. Kun tuli meidän vuoro olin miettinyt lukuisista tempuista muutaman varman mieleen, mutta kun menin kaikkien eteen unohdin kaiken. Jäihän siinä useampi kiva temppu näyttämättä, mutta läjäpäin niitä tuli myös näytettyä. Kun tutustui paremmin tähän lajiin, itsehän menin tuonne muutaman videon nähneenä, tuli sellainen fiilis, että voisi viimeistään eläkelajiksi ottaa. Biisikin olisi jo valmiina ja yksi varma liikekin. ;)


Viime lauantaina päästiinkin kokeilemaan miten herra jäljestykseltä onnistuu nykyään hallissa kisaaminen. Keväällä kun jäätiin siihen, että kaveri jäljesti koko radan, tehden tosin kaiken hitaasti mitä käskin. Vaan eipä ollutkaan tietoakaan siitä. Nenä kävi ennen radalle menoa lattiassa, mutta uskoi yhdestä käskystä ja nosti pään ylös. Vinkumisesta ei olla vielä päästy eroon "vieraassa" paikassa. Kotihalilla jaksetaan jo odotella aivan hiljaa, vaikkei niin hurjia odotusaikoja olekaan. Silti jännitti mitä tapahtuu, kun päästään lähtöön.

Lähdössä katse karkasi heti muualle eikä kutsusta huolimatta ottanut kontaktia. Toistin varmuudeksi kahdesti seuraa, jotta varmasti lähtee mukaan. Kokonaisuudessa rata meni meidän tasoon nähden tosi hyvin ja oltaisiin reilusti päästy hyväksytyn puolelle ilman Rudin pientä karkaamista ja ohjaajan virheitä. Hiomistahan tuossa vielä on hurjasti. Vaikka kontakti ei ollut yhtä hyvää kuin epiksissä oli Rudi kuulolla siihen asti, kunnes bongasi käytösruudussa koiran, jonka takia jäi peruuttamisessa vain seisomaan paikalleen, joten uusittiin. Seuraavaksi meinasi karata koiran luo, mutta palasi takaisin, kun taputin lopulta käsiä. Tästä kisan ainut kymmenen pisteen menetys, koska rintamasuunta muuttui koiran palatessa luokse. Suuremmilta ongelmilta vältyttiin, mutta sitäkin enemmän löytyy sitä pienen pientä hiomista. Käytösruudussa vinkui lyhyen vinkaisun ehkä kolmesti, mutta silti vähennettiin tästä kaksi pistettä. Luulin, että pisteenmenetykseen tästä tarvittaisiin hieman enemmän, kun yksittäiset haukahdukset eivät haittaa radallakaan.


Paikka ja aika: 17.10.2015, Tampere (Tamsk)
Tuomari: Krista Karhu
Pisteet: 65p./100p.
Aika: 2:08:42
Sija: 4/11
Kommentti: Pisteenvähennykset käytösruudussa ääntelystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti