16 elokuuta 2015

Huikea hellepäivä.Aivan uskomaton viikonloppu! Koettiin sellaisia onnistumisen hetkiä ettei hetkeen ole tainnut tulla koettua. Huh!

Eilen lauantaina lähdettiin kohti Eteläpuistoa, jossa oli Tamskin rally-tokokisa. Lähdettiin metsästämään kolmatta ja viimeistä hyväksyttyä tulosta avoimesta, jotta päästään treenaamaan VOI/MES -luokan liikkeitä eli oikeastaan vain oikealla puolella tassuttelua. Hirveästi kun en ole vielä viitsinyt seuruuttaa oikealla ettei käy niin, että sekoittaisi jonkin sanan toiseen ja lähtisi seikkailemaan oikealle puolelle. Pari hyvää esimerkkiä tästä oli eilen. Saavuttiin paikalle tuntia ennen ilmoitettua avoimen alkamista, joskin sitä aikaistettiin vartilla. Siinä vaiheessa alkoi tulla taas pieni paniikki ja jännitys, jotka äityivät niin pahaksi ettei oksennus ollut kaukana. Tämän vuoksi rataantutustumisessa ei ajatuksen pysyneet kasassa ja alkoi entistä enemmän jännittämään mokaanko itse kuinka paljon radalla. Mun kun täytyisi muistaa ulkoa rata, vaikka kyltit siellä ovat, sillä muuten mokailen järkyttävästi radalla, kun en sisäistä kylttejä kisassa.Tein kaiken kuten aiemmin, hyvin onnistuneissa kisoissa. Ruu pääsi siis autosta vain pari kertaa nopeasti pissalle, ilman pidempiä nuuskutteluja ja juomaan. Juuri ennen omaa vuoroa otin Rudin autosta, otin muutaman liikkeen ja resutin. Näytti siltä, että tästä tulisi hyvä rata, jossa Ruu olisi kunnolla mukana. Tämän jälkeen mentiin odottelemaan milloin mennään lähtöön.Kisoissa oli tuomariharjoittelija, jonka vuoksi kesti hieman tavallista kauemmin vaihdot. Lähdössä Ruu kuitenkin keskittyi kaikkeen muuhun, eikä meinannut ottaa kontaktia ollenkaan. Seuraamaan ei lähtenyt kuin vasta kolmannella käskyllä. Alkoi taas jännittämään, kun Ruu ei ollut selkeästi kärryllä ollenkaan. Ensimmäinen kyltti oli hitaasti, jossa Ruu edisti ja katseli sinne tänne. Spiraali oli juosten ja vasemmalle. Ruu ei seurannut yhtään, jonka takia ensimmäisessä käännöksessä Ruu kolautti kuonon polveen. Käännöksetkin oli taas tosi neliömäisiä. Pisteitä ei tästä ihme kyllä mennyt, mutta tietää ainakin mitä tulee treenata hurjasti. Viimeinen kyltti oli liikkeestä maahan, jossa ei ole ollut ikinä mitään ongelmaa, koska toko. Jokin aivoipieru kuitenkin tapahtui ja Ruu meni istumaan. Voi olla, että ei kuunnellut käskyä tarkasti, kun näki kehän ulkopuolella jotain ja oletti käskyn olleen istu, kun radalla oli ollut monta istumista ennen tätä. Noh, tajusin edes uusia ja seuraavalla kerralla meni. Seuraaminenkin oli jotenkin todella väljää, jopa Ruulle. Muuten rata oli oikein Rudimainen. Ei parasta Rudia, mutta ei huonokaan.

Käydessä kurkkimassa pisteet yllätyin, vaikka tiesinkin ettei alle hyväksytyn jääty. Toisaalta oletin ettei pisteitä mennyt kuin uusimisesta, mutta toisaalta en uskonut noinkin hyvään pistemäärään, kun kaveri oli taas hieman omissa ajatuksissaan. Oli tuo RTK2 varmentuminen niin yllätys ja hieno juttu, että haliessa Rudia valui kyyneleet silmistä. Osasin odottaa kyllä siirtymistä avoimeen, mutta nouseminen voittajaan tuntui jo hieman epätodennäikösemmältä, vaikka Ruu osaa tasan kaikki avon kyltit. Vaikka toki sitä hiomista edelleen löytyy. Nyt jäädään treenaamaan VOI/MES -luokan kylttejä ja heti kun siltä näyttää olisi tarkoitus korkata voittaja. Molempia treenaillaan siksi, että vaihto luonnistuisi yhtä hyvin kuin alo-avossakin. 
Tuomari: Tiia Hämäläinen
Pisteet: 94p./100p.
Aika: 2:36:34
Sijoitus: 2/12
Muuta: RTK2
Kommentti: "Hieno pyörähdys"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti