28 syyskuuta 2018

Makkaranpaistolenkillä

Hämeen Shelttien vuosittainen makkaranpaistolenkki venähti keväästä alkusyksyyn. Aiemmin lenkki pidettiin pitkään toukokuussa, mutta pitkään jatkuneen metsäpalovaroituksen vuoksi se venähti elokuuhun. Moni kyseli useaan kertaan pidetäänkö sitä, jolloin päätin tehdä vihdoin asialle jotakin ja lopulta saatiin paikka ja aika vahvistettua.

Mainostettiin tapahtumaa hurjasti, jotta saataisiin hitusen enemmän lenkkeilijöitä paikalle kuin aiempina vuosina. Ilmeisesti mainonta tepsi ja paikkana ollut Niihaman Maja saivat koirakoita suunnilleen triplaten paikalle. Huippua!


Kierretiin lähellä olevan järven kiertävä noin kilometrin pituinen luontopolku, josta jatkettiin metsässä ainakin toinen samanmoinen.  Rudi osasi olla nätisti, vaikka pitkästä aikaa moisessa laumassa oltiinkin. Metsässä kierretyllä lenkillä oli lyhyt luonnonsuojelualue, jonka varrella oli useita kaatuneita puita, jotka piti ylittää. Rudi ei niitä uskaltanut hypätä, joten tukittiin reittiä ja hidastettiin matkaa, kun piti metsästää Rudi syliin ja mennä yhdessä rungon yli. Rudi ei uskalla hirveässä tungoksessa tulla lähelle eikä sitä tietenkään kukaan tiennyt ja pakkautuivat hyvin lähelle.

Suunnilleen puolentoistatunnin lenkin metsälenkin jälkeen oli vuorossa makkaran ja lättyjen paistoa kodassa. Tarjolla oli toki myös pullaa, kahvia ja teetä sekä mehua. Helposti meni jutellessa vielä kaksi tuntia! Lopuksi otimme vielä yhteiskuvan jäljellä olevista shelteistä. Hauskaa oli!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti