11 joulukuuta 2019

Tokon kisatreenit 24.11.

Pitkästä aikaa päästiin tokon kisanomaiseen treeniin! Pyrin hyödyntämään aina kaikki lähellä olevat, sillä niitä tarvitaan kovasti. Normaaleissa treenitilanteissa ei enää jännitä, mutta kisanomaisissa vielä kovin jännittää, jonka vuoksi Rudi reagoi siihen negatiivisesti. Nuuskimista, vinkumista ja astetta huonompaa suorittamista. Eniten se vaikuttaa seuraamiseen.

Paikallaolossa Rudi oli vieraiden koirien keskellä, joka alkuun hieman hirvitti. Sen sai suorittaa oman tason mukaisesti eli sai jättää hihnan ja/tai jäädä sopivan matkan päähän. Päätin ottaa kisanomaisesti, sillä koen Rudin nykyisin oikeasti kykenevän liikkeeseen myös vieraammassa paikassa ja vieraiden koirien kera. Rudi tutki ympäristöään, nuuski ja vinkui nykyistä enemmän, joka varmasti osin johtui omasta jännittämisestä. Mutta pysyi kuitenkin!


Seuraamisessa oli hyvin tuttuja elementtejä koe/kisanomaisesta tilanteesta eli ei lähde mukaan pysähdyksen jälkeen, seuraa liian kaukana eikä käännöksetkään oikein suju. Tylsää kun ei tule tehtäviä 3-5 metrin välein. Täytyisi treenata enemmän niin, että siinä olisi vaihtelua ja täytyisi pysyä kuulolla. Ehkä se on itsellekkin vähän tylsää, kun liian vähän aina treenaa sitä.

Hypyllä pääsi pieni ääni, jota harvoin on tokon puolella kuulunut, mutta muuten oikein hyvä! Kapulanpito myös oikein hieno, joskin pitää vähän löysästi kiinni. Tämä mahdollisesti vaikuttaisi hypyssä, mutta sitä nyt ehtii treenaamaan paremmaksi, mikäli koskaan sinne asti päästään. Kaukoissa nuuski niin ettei kuullut ensimmäistä käskyä ja toisella nousi vähän epävarman oloisena. Tähän annettiin vinkki, että treeneissä kannattaa aina odottaa kontaktia ennen käskyä.

Kokonaisuuteen olen kuitenkin tyytyväinen, sillä mukaan mahtui kuitenkin paljon hyvääkin. Enemmän kun saisi vielä käytyä kisatreeneissä ja treenata vielä liikkeitä varmemmiksi niin voisi mahdollisesti käydä kokeilemassa taasen kisoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti