13 joulukuuta 2019

Vuoden viimeiset viralliset kisat

Marraskuun viimeisenä päivänä oli vuoden toiseksi viimeisen virallisen kisan vuoro. Rudi tuntui jo veryttelyssä todella hyvältä, mutta en uskonut sen olevan samanmoinen myös siinä vaiheessa, kun ollan lähdössä. Sen fiilis kun saattaa muuttua hyvinkin paljon suuntaan tai toiseen siitä, millainen on ennen lähtöä. Siksi onkin todella tärkeää osata reagoida siihen niin, että Rudi kykenee selviytymään radasta. Tänä vuonna meille on syntynyt vihdoin jonkinmoinen kisarutiini, joka selkeästi helpottaa Rudia. Ennen rataantutustumista opettelen radan ulkoa, jotta pystyn tekemään sen Rudin kanssa. Rataantutustumisessa yritän ehtiä mennä radan kolmesti: ensin varmistan osaavani sen ulkoa, sitten mietin mitä sanon/teen ja viimeiseksi menen virtuaalikoiran kanssa. Rudi on häkissään siihen asti, että on kaksi tai kolme koiraa ennen meitä, riippuen vähän miten nopeasti rata mennään ja minkälainen fiilis Rudilla on. Kun otan Rudin häkistä enää ei tehdä mitään liikkeitä, vaan vain olen sen kanssa ja kävellään hallia ympäriinsä valtavasti kehuen koko ajan. Kun viimeinen koira menee radalla menen sisäänmenoaukon lähettyville, jossa Rudin täytyy pitää kontakti ja saa palkkaa siitä. Tämä on auttanut todella paljon Rudia, vaikka tänä syksynäkään ei kaikki kisat ole menneet ihan putkeen. 

Rudi tuntui vielä lähdössä hyvältä, joskin nenä kävi nopeasti maassa, toinen vähän isompi nuuskiminen oli istu-maahan-kierrä koira -liikkeen aikana. Näistä oletin tulevan pieni pisteenmenetys. Puolenvaihto edessä -ja 270 vasemmalle -liikkeissä Rudi kävi vähän turhan kaukana. Puolenvaihdossa takana jouduin antamaan useamman käskyn ja ehdin jo pelästyä ettei tee liikettä ollenkaan. Peruutuskin oli vähän vino, vaikka ennen rataa teki sen hienosti suoraan. Tiedä sitten sanoinko aiemmat liian hiljaa, kun viimeisen käskyn sanoin kovempaa, jolloin heti lähti tekemään liikettä. Pikku virheistä huolimatta kokonaisuutena rata oli todella hyvä, ehkä yksi hienoimmista joita ollaan tänä syksynä tehty. Rudi oli vihdoin hienosti mukana tekemässä rataa!

Tuomari: Maria Riski
Tulos: MESHYV 97/100p.
Kommentti: Hieno rata!
Vähennykset: Puolenvaihto edessä -1p. AS (koira pois asennosta yli 0.5m), 270 vasemmalle -1p. AS ja peruutus -1p. VINO
 


Toissapäivänä oli vuoden viimeiset viralliset kisat, jotka olivat samalla meidän ensimmäiset iltakisat. Huippua, että vielä ehdittiin kokea uudenlainen tilanne! Hitusen jännitti menisikö rata täysin huutamiseen, kun iltaisin on yleensä treenit, joissa hepulipäivinä tulee helposti ääntä. Joskin onneksi nämä hepulipäivät ovat hurjasti vähentyneet. Toissapäivänä oli vuoden viimeiset viralliset kisat, jotka olivat samalla meidän ensimmäiset iltakisat. Huippua, että vielä tälle vuodelle ehdittiin kokea uudenlainen tilanne! Hitusen kyllä mietin millainen Rudi mahtaa olla, kun iltaisin treeneissä on villimpi kuin aamuisin kisoissa. Vaikka onkin toki rauhoittunut paljon siitä mitä joskus oli.

Kisapaikalla oltiin tutusti tuntia ennen luokan alkua. Tuon verran on vähintään pakko olla paikalla, jotta ehtii valmistautua kunnolla. Rudi tarvitsee aikaa päästäkseen oikeaan mielentilaan ja minä opettelemaan radan ulkoa / ottamaan sen Rudin kanssa ennen rataantutustumista ja tyhjentämään pään. Lisäksi meidän vuoro oli heti toisena, jolloin tämä oli vielä tärkeämpää. Tuo lähtönumero on hitusen liian aikaisin, täydellinen lähtönumero olisi kolmas. Näin ehdittäisiin rataantutustumisen jälkeen valmistauta sopivasta, odottamatta yhtään. Yhden koiran ajan kannustusta ja toisen ajan kontaktia. Nyt aika oli puolet Rudin vaatimaa aikaa lyhyempi ja se kyllä näkyi! Tuntui, että kaikki liikkeet täytyi vääntää rautalangasta, jotta kyettiin tekemään ne edes jotenkin. Tosin videolta se ei näytä niin pahalta kuin tuntui. Hyvät pisteet meille kuitenkin jäi, mutta huonolla fiiliksellä.

 Istu-seiso-maahan -1p. PY (puutteellinen yhteistyö) 
Koira eteen istu, oikealta oikealle -1p. VINO (erittäin vino asento, yli 45 astetta) 
Pyörähdys -3 TVÄ (Epätarkasti suoritettu liike) 
Istu, käännös oikeaan, istu -1 PY (puutteellinen yhteistyö) 
360 oikeaan -1 VINO (erittäin vino asento, yli 45 astetta 

Tuomari: Päivi Nummi 
Tulos: MESHYV 93/100p. 
Aika: 2.20.63 
Kommentti: Hienoa yhteistyötä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti