15 huhtikuuta 2016

Mitä sattui ja kuinka se menikään?

umaleissön sentään. Ei voi muuta sanoa! Ties kuinka pitkään taistelin niinkin yksinkertaisen asian kuin  miten movie makeria käytetään (Lue: leikataan turhat pois), niin seuraavaksi ladattuani videot  youtubeen, puolet puuttui. Eikä olekaan edes niitä leikattuja versioita.  Yritä toisen kerran, vielä kolmannenkin ja luovuta. Nyt sitten myös maaliskuun agitreenit jäävät toistaiseksi laittamatta tänne, ellen keksi miten tuossakin onnistuin. No, laitetaan kumminkin videot agikisoista. Ne kun näyttivät olevan kaikki oikein.

Kisattiin maaliskuun alussa melkonen määrä, kun olin ilmoittanut soopelin kuuteen starttiin. Lauantaina käteen jäi HYL, 10. + yliaikaa reilu 7sek. ja 5. , sunnuntaina 5. sij. 3, HYL ja HYL. Kaikki melkein nollia, mutta ohjaaja teki tuttuun tapaan pieniä ohjausmokia, josta ensimmäinen vitonen ja kartturin pakka hajos. Sain kuitenkin pakan takaisin kokoon, jonka ansiosta pari tulosta tuli napattua. Onneksi sai D-rataa lukuunottamatta radat videolle, jotta pääsee myöhemmin (itseasiassa jo nyt) nauramaan melkosen ontuvalle ja virheiden jälkeen hyvin varmistelevalle ohjaukselle.A-rata. Ruu meinasi ohittaa keinun ja hurjasteli kerran A:n ohitse, joka oli kartturille hämmennys. Kontaktit ovat aina olleet ne hauskimmat, joille ei ole tarvinnut pahemmin edes ohjata, kun tuo on jo menossa. Myös pussi tuotti yllättäen ongelmia, kun menin juoksemaan hieman liian edellä koiraa ja tuli pois. Menipä vielä kieltämään kolmesti ja hyppi kankaan päällä, hurray! Muutoin rata oli perushyvää ja kepit meni kerrasta!

B-rata.  Heti toiselta hypyltä vitonen, kun soopeli hurjasteli ohitse, kun kartturi ei ollut lähempänä hyppyä ja merkannut ja karjunut paremmin. Jonkun pitäisi opetella ne kohdat, joissa kannattais vielä oikeasti varmistaa ja ne kohdat missä ei. Siitä eteenpäin rata menikin mallikkaasti, kunnes tuli putken jälkeinen hyppy. Olis pitänyt taas hieman paremmin ohjata, kun ei ollut ihan suoralla linjalla putken jälkeen. Hauskinta oli tuo renkaalle karkaaminen! Pieni fiilis oli, että sinnepä karkaa, mutta mulle vakuuteltiin ettei varmasti lähde. Onneksi sentään uskoi kovempaa karjaisua ja hyppäsi vielä oikean esteen oikein päin.

C-rata. No se pussi! Ja melkein ohitettu putki. Sitten kartturi alkoi ohjailemaan mukaisasti varmistelevan töksähtelevästi, muutoin ihan normisettiä.

D-radalta mulla ei videota ole, mutta siltä tuli hylly muistaakseni kolmen kiellon vuoksi. Melko normisettiä sekin taisi olla, kun oli kokonaisuudessaan päivän paras rata.

E-rata. Kepit jännitti melkosesti, kun olivat hiukan vinossa ja vaikeampi puoli. Treeneissä menee melkosen usein väärältä puolelta. Vaan koiruus yllätti ja meni kerrasta. Pituudelle asti melko kiva, kunnes en varmistanut, että tulee mukaan ja lähti karkuun. Oli muuten metristä kiinni ettei mennyt hyllyksi jo tuossa vaiheessa. Kartturilla meni tuosta pakka ihan sekaisin. Ennen A:n jälkeistä putkea huutelin hidasta, koira katsoi ja oisin voinut siitä suoraa ohjata putkeen, mutta teinkin sen valssin, jotta olisin varmasti kolmannella hypyllä myöhässä. Koira hypyn ohi ja hyppäsi väärältä puolelta. On se vaa pienestä kiinni, mut hyvi irtoo. ;)

F-rata. Ajauduin niin lähelle pituutta, että meinasin itsekin törmätä siihen, joten koira oikeutetusti ohi esteen. Tyrkkäsin putken suulta koiran huspois ja seuraavaksi jäin varmistelemaan putkeen menoa, joten reilusti myöhässä seuraavalla putkella ja väärästä päästä. Jumaliste sentään! Kartturia alkoi selkeästi ketuttamaan, kun kepukatkin meni miten meni.  Melkosen kiva putkiralli kuitenkin.

Seuraavaksi kisailtiin puolitoista viikkoa myöhemmin Tamskilla kaksi rataa, joista molemmilta tuli HYL. B-radalta ois oikeasti ollut mahikset saada nolla, mutta kartturi. Ehkä sitten ensi viikolla?

A-rata. Heti kolmannelta esteeltä soopeli lähtee juoksemaan omiaan ja yrittää väkisin radalta pois. Nyt naurattaa, sillon ei. Kepeillä tapahtui seuraavaksi, onneksi on rata videolla niin sain selvyyden siihenkin. Tilanteessa en oikeen tajunnut, mutta selkeähän tuo nyt oli. Kolmas vitonen jäi hämärän peittoon, kun ei näkynyt videolla enkä yhtään muista. Seuraavaksi oli meille uusi putkikulma ja siitä tietysti ohitse ja viimeiset esteet jäi hyppimättä. Kunnon hepulirata!

B-rata. Radan alku oli melkosen jännä. Kartturin ohjauksen laadun tuntien olisin voinut kääntyä kriittisellä hetkellä ja koiruus ois tullut kakkoshypyn ohitse, kolmosen olisin voinut saada menemään takaakiertona ja viimeistään kepeillä olisin tunkenut koiran putkeen. Vaan saatiinpa vitonen neloshypyltä, kun olin ohjauksessa myöhässä. Putkeen Rudi ei edes yrittänyt, kun mun olisi pitänyt mennä enemmän kohti putkea. Seuraava jännä oli tuo putki (12), olin varma ettei mene oikeasta päästä. Ja vika hyppy ikävästi ohitse, kun ehdin jo huokaista helpotuksesta. Kyllä sen tästä näkee, että sitä osaamista ykkösten ratoihin on, kunhan kartturi sais lisää varmuutta ohjaamiseen (ajoissa ja selkeästi) ja vauhtia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti