15 huhtikuuta 2016

Maaliskuun agilitykisat

Kisattiin maaliskuun alussa yhtenä viikonloppuna yhteensä kuduen startin verran. Lauantain tulokset olivat HYL, 10 + yliaikaa yli 7sek. ja 5 sekä sunnuntain tulokset 5. (3. sija) ja 2x HYL. Kaikki melkein nollia, mutta ohjaaja teki tuttuun tapaan ohjausmokia, josta ensimmäinen vitonen ja kartturin pakka hajosi täysin. Sain kuitenkin itseni jotenkin kokoon, jonka ansiosta tuli edes pari tulosta. A-rata. Ruu meinasi ohittaa keinun ja hurjasteli kerran A:n ohitse, joka oli kartturille hämmennys. Kontaktit ovat aina olleet ne hauskimmat, joille ei ole tarvinnut pahemmin edes ohjata, kun tuo on jo menossa. Myös pussi tuotti yllättäen ongelmia, kun menin juoksemaan hieman liian edellä koiraa ja palasi takaisin. Menipä vielä kieltämään kolmesti ja hyppi kankaan päällä, hurray! Muutoin rata oli perushyvää ja kepit meni kerrasta!

B-rata.  Heti toiselta hypyltä vitonen, kun Rudi hurjasteli ohi esteen, kun olin huonosti sijoittunut suoraan koiran eteen. Siitä eteenpäin rata menikin ihan ok,  kunnes tuli putken jälkeinen hyppy. Olis pitänyt taas hieman paremmin ohjata tai vaihtaa puolta, kun ei ollut ihan suoralla linjalla putken jälkeen. Lisäksi Rudi meinasi mennä renkaalle, vaikka sitä ääneen miettiessä mulle todettiin, että tuskin menee. 

C-rata. No se pussi! Ja melkein ohitettu putki. Sitten kartturi alkoi ohjailemaan mukaisasti varmistelevan töksähtelevästi, muutoin ihan normisettiä.

D-radalta mulla ei videota ole, mutta siltä tuli hylly muistaakseni kolmen kiellon vuoksi. Melko normisettiä sekin taisi olla, kun oli kokonaisuudessaan päivän paras rata.

E-rata. Kepit jännitti melkosesti, kun olivat hiukan vinossa ja vaikeampi puoli. Treeneissä menee melkosen usein väärältä puolelta. Vaan menikin kerrasta oikein. Pituudelle asti melko kiva, kunnes en varmistanut, että tulee mukaan ja lähti karkuun. Kartturilla meni tuosta pakka ihan sekaisin. Ennen A:n jälkeistä putkea huutelin hidasta, koira katsoi ja oisin voinut siitä suoraa ohjata putkeen, mutta teinkin sen valssin, jotta olisin varmasti kolmannella hypyllä myöhässä. Koira hypyn ohi ja hyppäsi väärältä puolelta. 

F-rata. Ajauduin niin lähelle pituutta, että meinasin itsekin törmätä siihen, joten koira oikeutetusti ohi esteen. Tyrkkäsin putken suulta koiran huspois ja seuraavaksi jäin varmistelemaan putkeen menoa, joten reilusti myöhässä seuraavalla putkella ja väärästä päästä.  Kartturia alkoi selkeästi ketuttamaan, kun kepitkin meni miten meni.  Melkosen kiva putkiralli kuitenkin.

Seuraavaksi kisailtiin puolitoista viikkoa myöhemmin Tamskilla kaksi rataa, joista molemmilta tuli HYL. B-radalta ois oikeasti ollut mahikset saada nolla, mutta kartturi. Ehkä sitten ensi viikolla?

A-rata. Heti kolmannelta esteeltä soopeli lähtee juoksemaan omiaan ja yrittää väkisin radalta pois. Nyt naurattaa, sillon ei. Kepeillä tapahtui seuraavaksi, onneksi on rata videolla niin sain selvyyden siihenkin. Tilanteessa en oikeen tajunnut, mutta selkeähän tuo nyt oli. Kolmas vitonen jäi hämärän peittoon, kun ei näkynyt videolla enkä yhtään muista. Seuraavaksi oli meille uusi putkikulma ja siitä tietysti ohitse ja viimeiset esteet jäi hyppimättä. Kunnon hepulirata!

B-rata. Radan alku oli melkosen jännä. Kartturin ohjauksen laadun tuntien olisin voinut kääntyä kriittisellä hetkellä ja koiruus ois tullut kakkoshypyn ohitse, kolmosen olisin voinut saada menemään takaakiertona ja viimeistään kepeillä olisin tunkenut koiran putkeen. Vaan saatiinpa vitonen neloshypyltä, kun olin ohjauksessa myöhässä. Putkeen Rudi ei edes yrittänyt, kun mun olisi pitänyt mennä enemmän kohti putkea. Seuraava jännä oli tuo putki (12), olin varma ettei mene oikeasta päästä. Ja vika hyppy ikävästi ohitse, kun ehdin jo huokaista helpotuksesta. Kyllä sen tästä näkee, että sitä osaamista ykkösten ratoihin on, kunhan kartturi sais lisää varmuutta ohjaamiseen (ajoissa ja selkeästi) ja vauhtia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti