10 toukokuuta 2016

Rally-Tokon tehoryhmä: ToivekyltitViime viikolla alkoi rally-tokon tehoryhmä! Pitkästä aikaa pääsee treenaamaan valvovan silmän alla ja kylttien kanssa. Vieläkään mulla ei ole omia kylttejä, vaikka muutama Ikean servettiteline onkin telineenä. Ollaan oltu ryhmässä viimeksi puolitoista vuotta sitten, jonka jälkeen olen treenaillut ihan yksin. Eniten vahvistusta tarvitaan liikkeisiin oikealla puolella sekä yleisesti ottaen seuraamiseen sekä hypyn/putken jälkeinen seuraaminen. Agility varmasti vaikuttaa tähän ja olisi ehkä ollut fiksua opettaa Rudille erilliset sanat agilityyn ja rallyyn.

Ensimmäisellä tunnilla oli aiheena toivekyltit. Valitsin merkin sekä peruuttamisen oikealla puolella. Merkki meni yllättävän hyvin, ottaen huomioon sen ettei olla treenattu vielä oikealla pituudella. Rudi ei malttanut pysähtyä oikeaan kohtaan, mutta irtosi kuitenkin merkille! Tällä kertaa peruuttaminen oli yllättävän vaikea, joten tein vain yhden askeleen peruutuksen. Ehdittiin tekemään vielä puolenvaihtoa edestä vasemmalta oikealle. Siinä kun Rudi edelleen hypähtää toiselle puolelle niin, että saattaa lähteä pisteenvähennyksiä vinoudesta.


Saatiin vähän erilaisia vinkkejä kuin aiemmin. Katsotaan miten toimivat Rudilla. 


 Puolevaihto takana:

Tämän liikkeen Rudi osaa jo hyvin, mutta nappasin vinkin itselleni ylös, jos joskus jonkun koiran kanssa on ongelmia.

Aloita  ensin paikallaan! Koira vierelle ja kerro koiralle käsky, jolloin koira lähtee paikaltaan vaihtamaan puolta ja bileet. Kun tämä onnistuu paikallaan kokeile liikkeessä.


Puolenvaihto edessä

Rudi jää vinoon todennäköisesti sen vuoksi, ettei ole varma seuraamispaikasta. Näin ainakin olen itse ajatellut. Tämän kouluttajan vinkki olikin, että liike eteenpäin on tärkeämpi kuin itse puolenvaihto. Kun koira on vaihtanut puolta heitä lelu/nami eteenpäin ja jatka itse myös matkaa -> bileetPeruuttaminen

Vasemmalla puolella onnistuu, oikealla onnistuu välillä ja välillä poikittaa 90 astetta heti ensimmäisellä askeleella.

Ensimmäisenä askeleet ovat tärkeät! Pituus pitää olla riittävä ja olisi hyvä tehdä aina samanpituisia askeleita, eikä esim. niin, että treeneissä lyhyitä ja kisoissa pitkiä. Kun koira osaa hyvin, kannattaa myös tehdä aina pidempää peruutusta kuin mitä tarvitsee. Koira hämmentyy, kun pitää mennäkin pidempään kuin treeneissä ja osaa ennakoida kolmannella askeleella "nyt tapahtuu jotain".

Laita eteen lelu tai namilautanen, jota koira jaa mielellään zoomailemaan. Siitä ensin yksi askel ja palkkabileet, kun menee hyvin. Siitä vain lisäten askelia, kun menee hyvin edellinen pituus.

Merkki

Normaalilla matkalla ei olla treenattu koskaan ennen tätä tuntia. Merkin pysäytyspaikkaan paljon vahvemmaksi. Voisi laittaa mieleinen nami lautaselle tai lelu. Namilautaselle useampi nami, joita jää syömään ja kiireesti palkkaamaan vielä siihen. Vaihtoehtoisesti lelu paikalle, pysäytys ja vapautus lelulle. Mikäli pysähtyy liian kauaksi tai valuu haluamaa kohtaa pidemmälle haetaan koira pois ja kokeillaan uudelleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti