29 toukokuuta 2016

Ensimmäinen MES-luokan kisa


Kaksi viikkoa sitten käytiin ensimmäisessä MES-luokan kisassa, jotka olivat jokseenkin tutulla kentällä. Ennen kisoja käytiin kahdesti treenaamassa, jotta kenttä olisi hallussa ennen kisoja. Edellisen kerran kisoissa oltiin tällä kentällä tokossa, jotka menivät huonosti. Viimeaikoina ei olla hirveästi treenattu nurmikolla, joten hieman mietin miten mahtaa sujua. 

Ov = Ohjaajavirhe
PY = Puutteellinen yhteistyö
Tvä = Epätarkasti suoritettu liike (-1 & -3)
Tvä = Väärin suoritettu liike (-10)
As = Koira pois asennsta enemmän kuin ½mLähtö - Tuntui ettei saatu omaa kuplaa lähdössä, eikä Rudi ollut oikein mukana.

Istu, jätä koira - Jäin varmistelemaan istumista ja käänsin kroppaa hieman. Todella, todella hidas istuminen. -3 ov.

Liikkeestä kutsu koira - Rudi lähti vasta toisella käskyllä ja tuli jotenkin normaalia hitaammin. Ehti kuitenkin ajoissa vierelle.


Askeleet eteenpäin - Todella, hidasta.. Eikä tahtonut tulla mukaan. Lisäksi nappasin itse virhepisteitä, kun autoin liikaa. -1 tvä, -1 py, -3 ov

Istu, askel oikeaan, istu - Taas tosi hidasta ja epävarmaa. Itse sitten taasen varmistelin myös, että tuo edes liikkuisi eteenpäin. Siitä kuitenkin vain -1 tvä.

Pujottelu Oma fiilis oli huono, joka tarttui Rudiin, joten tuloksena tämä ettei oikein suju. Tästä  -1 py

Molemmat täyskäännös vasemmalle - Tässä kohtaa rauhallisuudesta oli vain hyötyä ettei tuo pomppinut miten sattuu ja pysähtynyt hetkeksi. 


Istu, koira eteen, vasemmalta oikealle, istu - Sanoin vahingossa suoraa eteen, mutta huomasin sen pitävänkin istua ensin. Korjasin sanomalla vihjeen ja Rudi vaihtoi rintamasuuntaa palatessaan istumaan. Muuten oli ihan ok. Päätin etten uusi, sillä tuossa tilassa vain pahentaisi Rudin fiilistä.  Rintamasuunnasta -10 tvä.

Liikkeestä maahan, kierrä koira -  Mä tein oudon töksähtävän pysähdyksen, jonka jälkeen Rudi ei meinannut lähteä mukaan. Tästä -1 tvä, -1 as  ja -3 ov.

Spiraali vasemmalle - Rudi hidasti vauhtia paljon ja ohjailin sitten käännöksissä suosiolla vaan kunnolla, ettei tuo vain vaihda puolta takana. Tästä -1 py, -1 as, -1 ov.


270 vasemmalle - Omaan silmään ei ollut nätti, mutta siitä ei virhepisteitä lähtenyt.

Tunneli - Parhautta! Tästä hieman piristyi ja toivoin, että olisi ollut ensimmäisenä kylttinä. Mä siinä jotain tein, josta sain -1 ov.

Koira eteen, peruuta - Tässä kohtaa oli niin iso fiilis keskeyttää, että hyvä kun pystyin käskyjä sanomaan. Ei ollut reilu tilanne koiralle, joten odotetusti ei vaikeaa liikettä myöskään pystynyt tekemään niin hyvin kuin osaa. Enkä lopulta vaatinutkaan, joten riittämättömästä matkasta tuli -10 tvä

Puolenvaihto takana - Ihan jees, eikä pisteenmenetyksiä.

Houkutus - Rudi törmäsi jalkaan, kun meinasi lähteä houkutukselle, mutta ilmeisesti tuomari ei tätä huomannut.

Pyörähdys - Lemppariliike ei tänään oikein sujunut.

Tulppaani - Jotenkin hankalan näköinen oli tuokin.

270 oikealle - Alkoi hiukan ennen haahuilemaan, mutta ehdin pelastaa. Yllättävän nätisti kääntyi, joskin hieman normaalia kauempana, kuten yleensä nurmikolla.

Istu, käännös oikealle, istu - Tuokin kääntyminen näytti jotenkin tosi helpolta. 

Käännös vasemmalle - Mikä toi mun käsi oli?  Eikä koira ollut mukana yhtään.Tuomari: Pia Heikkinen
Kokonaisvaikutelmasta -1 
Aika: 3.16.45
Kommentti: Alussa koiran huomio muualla. Lopussa hyvää yhteistyötä.
Tulos: MES0, 62p./100p. 

Rudi ei ollut oikein mukana tällä radalla, mutta johtui varmasti suurimmaksi osaksi omasta fiiliksestä, joka paheni loppua kohden. Siksi vähän hämmentää, että loppua kohden parani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti