07 tammikuuta 2018

Vuoden viimeiset rally-tokokisat.

Vielä ehdittiin ennen vuodenvaihdetta pyörähtä rally-tokokisoissa, vain todetakseni, että ylivireessä se on edelleen. Mä en ole "uskaltanut" kokeilla laskea virettä, jotta koira ei vain ole samanlainen laama kuin vuonna 2016. Ensi viikolla voisi viimeisissä voi/mes-kurssin tunnilla kokeilla, mitä Rudi nykyisin tuumaa vireenlaskusta. Täytynee tänä vuonna löytää vireeseen se kultainen keskitie.

Rata alkoi heti pienellä jäämisellä nuuskimaan, mutta sen jälkeen tuskin muisti tuoksuja, edes käytösruudussa! Ensimmäistä kertaa kehuin ennen käytösruutua, kun viileys ei ole nuuskimiseen auttanut. Kehuminen auttoi, tällä kertaa ainakin, sillä kolmesti nenä oli menossa maahan, mutta nosti pään puolikkaasta käskystä. Kahdesti kurkkasi taakseen radalla menevää koiraa, jonka vuoksi lähti yksi piste puutteellisesta yhteistyöstä.

Videolta ei näytä aivan niin ylivireiseltä kuin radalla oli fiilis. Pisteitäkin lähti lähinnä juurikin tarkkuudesta. Merkki oli erittäin hyvä esimerkki siitä, millainen Rudi on oikeassa/ylivireessä. Turbovauhdilla merkille ja merkiltä sivulle. Rudi on selkeästi palkkautunut merkin nuuskaisusta, jolle pitää tehdä jotain, koska tuollaisen nuuskaisun huomaa, mikäli tuomari on vain oikessa kulmassa. Kukkaset valahtavat nykyisin, koska kaveri lataa siihen sen verran vauhtia ettei ihan hallitse kääntymistä.

Kukkasesta Rudi nappasi vähän kierroksia lisää, joka heijastui 270 vasempaan -käännökseen malttamattomuutena sekä pyörähdyksessä haukkumisen, joka jatkui melkein hypylle asti. Hiukan ylimääräiset kierrokset pistivät jännittämään, millaisella turbovauhdilla kaveri hypyn hyppää ja ehtiikö tulla sivulle ennen seuraavaa kylttiä. Vaan Rudi päätti yllättää positiivisesti! Kenties agilityn lopettaminen vaikuttaa asiaan? Peruuttaminenkin olisi voinut onnistua paremmin, ellen olisi häkeltynyt tuosta hypystä. Onneksi pakka ei mene enää sekaisin uusimisesta, joten seuraava peruutus meni hitusen paremmin.

Pikkuisen vinoja istumisiakin löytyi. Ehdin hetken miettiä uusinko tuon erittäin vinon edessä istumisen jälkeen, mutta onneksi en, kun tuosta sai mielestäni aika kiltin miinuksen, -1 vino. Puolenvaihto edessä oli yllättävän rauhallinen ja nätti! Jotain yllättävää tapahtui juosten käännös vasempaan -kyltillä. En saanut videoltakaan selville minkä vuoksi vaihtoi puolta. Harmikseni huomasin sen vasta maalin suoritusalueella enkä voinut sitä enää uusia.
 

Jäätiin jopa tuloksen puolelle, sillä napattiin 72p.! Napattiin meidän nopein aika voi/mes -luokista (suunnilleen 2.33min) ja kommenttia saatiin kukkasten valahtamisesta sekä ihanan iloisesta radasta. Tänä vuonna kun saa muutamalle kyltille lisää tarkkuutta, koiran vielä hitusen varmemman kontaktin sekä merkin nuuskimisen pois ja liikkeessä istumisen varmemmaksi niin hyvä olisi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti