04 kesäkuuta 2016

Rally-Toko tehoryhmä #3: VireenhallintaNyt päästiin siihen the aiheeseen, joka saa aina hakkaamaan päätä - etenkin kisoissa. Soopeli kun tahtoo vaihtaa sekunnissa virettään, joka tuo tietyn vaikeuden saada tuo toimimaan. Eikä sitä enää kesken kaiken radalla pysty muuttamaan.

Treeneissä soopeli tahtoo olla aina vähän liiankin vireessä. Ihan täyshepuli, joka on alkanut nyt muutaman viikon sisään komentamaan älyttömästi eikä lopeta, vaikka kuinka käskis. Ei ja Loppu, kun normaalitilassa auttaa nykyisin. Soopeli tahtoo vaan tehdä hetinyt eikä siedä mitenkäänpäin odottamista kentällä. Kentän ulkopuolella kyllä rahoittuu köllimään ja kuolaamaan tuoksuja. Satunnaisesti alkaa vinkumaan, mutta lopettaa käskystä. Kuitenkin keskittyy tekemiseen sen verran, että ei hirveästi sekoile tekemisissään vaan tekee hyvällä vauhdilla hienosti. Saattaa jopa pitää kontaktinkin superisti ja kurkata muualle kerran tai maksimissaan kaksi.

Vaan kun mennään kisaamaan niin tuo vaihtaa sadasosasekunnissa fiilistään. Ihan sekunti ennen astumista lähtö-kyltille on tuo vielä "mennääntehäänhetinytTEHÄÄÄNNN", mutta vastatessa, että ollaan valmiita alkaa lahnailu. Soopeli kulkee koiranmitan verran perässä, on hyvinhyvin epävarma ja näin ollen tekee liikkeetkin megahitaasti eikä lähde mukaan seuraamaan. Toinen ääripää onkin se, että tuo on ihan hepuli ja tekee aivan toisin kuin on sanottu. Hyppii, pomppii, pyörii, kieriää näin suunnilleen. "Mä teen ton ja sit vähä tota ja tätäki, olinks mä hiAno?". Olit olit. Nämä ääripäät saadaan sillä, että tehdään samanlailla kuin treeneissä tai ainakin niin lähelle sillain kuin mahdollista. Odottamista on hiukan enemmän, mutta kuitenkin. Tiedä sitten mikä tuohon tosissaan auttaisi, mutta tämänmoisia ohjeita saatiin:


Nosta kriteeriä!
      - Lahnailu johtuu siitä, että on saanut palkkaa huonommallakin suorituksella eli vähemmällä tekemisellä.
        - Käsky tarkoittaa käskyä! Ei ole vaihtoehtoja.
        - Älä hyväksy sinnepäin suorituksia enää.
        - Voi vähentää haukkumista, sillä suurin osa on komentamista.


Haukkuminen!
        - Ei kisoissa jatkuvaa haukkumista, satunnaisesti vain treeneissä.
        - Ei saa tehdä mitään haukkuessaan.
        - Käännytään pois, jos aloittaa haukkumisen ennen tai samalla, kun tehdään.
          = Kun haukkuu ei saa tehdä kivaa.
        - Haukkuu ihan tietoisesti.
        - Ei pääse kentälle ennen kuin on hiljaa.
      - Haukkumista edesauttaa mm. käsien pitäminen taskussa, katsominen koiraan ja kääntämällä selän koiralle. Koira saavuttaa jotakin sillä haukkumisella.
         - Käskytä "ei" tai "loppu", kun haukkuu. Ota pannast ja kerro ettei tuollainen vain käy.
         - Kaikista koirista saa haukkumattomia, ainakin lähes. Mikään rotu ei ole syy sille, että koira saa haukkua. Toki jotkut rodut ja yksilöt haukkuvat herkemmin kuin toiset, mutta koulutus auttaa.

• Muita huomioita!
         - Ole aktiivisempi leikissä, älä tunge lelua sen suuhun.
         - Kaveri häiriköimään kontaktitreeniin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti