04 kesäkuuta 2016

Rally-Toko tehoryhmä #3: VireenhallintaAinakin meille tämä on kovin hyvä aihe treeneihin. Rudi on treeneissä varsin villi ja äänekäs, mutta kisoissa taasen Rudi on hidas eikä ääntä kuulu kuin satunnaisia haukahduksia. Kisatilanteen erilaisuuteen vaikuttaa varmasti se, että itseäni jännittää ja ahdistaa, joka tarttuu herkästi Rudii. Eikä sitä saa enää kesken kaiken radalla muuttamaan, vaikka oma jännittäminen laantuisikin.

Treeneissä tosiaan Rudi on aina vähän ylivireessä. Todella villi ja haukkuminen on lisääntynyt. Rudi herkästi alkaa haukkumaan, jos olen itse epävarma tai ohjaan huonosti. Ymmärrettävää tietysti se, että jos olen itse epävarma mitä ollaan tekemässä ja vihjeet ovat myöhässä niin turhauttaahan se. Rudi on alkanut myös haukkumaan jo lähtökyltillä, kun tietää mitä on tulossa.

Kisoissa taas Rudi saattaa olla hetkeä ennen meidän vuoroa samanlainen iloinen itsensä, mutta lähtökyltille astuessa tilanne muuttuu. Rudi on todella hidas eikä välttämättä meinaa tehdä liikkeitä tai lähteä pysähtymisen jälkeen mukaan sekä saattaa seurata koiranmitan verran perässä. Mielestäni Rudin hidastelu kisoissa johtuu täysin siitä, että itseäni jännittää/ahdistaa niin paljon etten kykene toimimaan normaalisti, joten ei ole mikään ihme, että Rudi reagoi siihen jotenkin. Täytyisi siis itse päästä yli tästä ylijännittämisestä.

Näin neuvottiin:

Nosta kriteeriä!
- Hidastelu johtuu siitä, että on saanut palkkaa huonommalla suorituksella eli vähemmä tekemisellä. 
- Vihje tarkoittaa vihjettä eli ei hyväksytä sinnepäin suorituksia.
- Varmuus voi vähentää haukkumista.

Haukkuminen!
- Kisoissa vain yksittäisiä haukahduksia, treeneissä jatkuvaa
- Jos alkaa haukkumaan lopetetaan tekeminen 
- Ei pääse kentälle kuin hiljaa
- Haukkumista edesauttaa mm. käsien pitäminen taskussa

• Muita huomioita!
- Ole itse aktiivisempi leikissä, älä tunge lelua suuhun. 
- Kaveri häiriköimään kontaktitreeniinEi kommentteja:

Lähetä kommentti