19 joulukuuta 2018

Maria Riskin rally-tokokoulutus

Viikko sitten rallyvalkkua tuli  TamSkille kouluttamaan Maria Riski, joka oli itselle uusi tuttavuus. Huippua päästä erilaisten/uusien kouluttajien treneeihin tai kursseille, koska aina saa erilaisia vinkkejä ja huomioita. 


* Hyppyssä ei palaudu takaisin kunnolla sivulle, josta tulee vähennyksiä (-3). Treenaa niin, että pyydä tekemään heti hypyn jälkeen mikä tahansa temppu sivulla, jotta huomaa heti tapahtuvan jotain, jolloin tulee nopeammin takaisin sivulle. Älä pyydä suoraa hypyltä eteentuloon, jotta ei opi muuttamaan rintamasuuntaa, vaan lyhyen seuruun kautta.

* Mikäli Rudi alkaa huutamaan se ei pysty enää kunnolla toimimaan, jonka vuoksi ei kyennyt toisella kierroksella tekemään kunnolla useampaa kylttiä. Tosi epätarkasti tehtyjä liikkeitä, jotka olivat rajoilla olisiko tullut jopa -10.

* Merkin kosketuksessa voisi kokeilla laittaa koiralle targetti niin kauaksi, että ei yletä koskemaan merkkiin. Mikäli satunnaista kannattaa miettiä, onko järkevää sekoittaa targettia siihen. Mikäli tekee aina tai tosi usein niin kannattaa miettiä. 

* Merkillä jäädessä liian kauas voi miettiä ajatteleeko koira sen olevan ns. liian lähellä (vrt. toko), jolloin olisi hyvä treenata todella lähellä. 

* Superhieno peruutus! Toki vasemmalla, mutta siinäkin oli pitkään vaikeuksia. Nykyisin enää vain se, että saattaa ottaa nopeuskilpailun, mutta pitää matkan sellaisena ettei ole tullut pisteenmenetyksiä.

* Askeleet eteenpäin (seiso-istu-maahan) koiran ei tarvitse ensimmäisellä askeleella liikkua yhtään, vaan saa vaihtaa vain asentoa. Voi opettaa niin, että koira nousee paikallaan istumasta seisomaan ja oma liike on vain häiriö.

* Puolenvaihto edessä kyltillä koira saa peruuttaa hitusen vastakkaisella puolella, mutta mikäli lasketaan selkeäksi peruutukseksi on -10 arvoinen virhe. Huomioi myös ettei anna koiralle tilaa liikkeen aikana ottamalla sivuaskelia!

* Istu, käännös oikeaan, istu -kyltillä koira lähti istumaan, mutta nousi takaisin ylös ennen kuin istui kunnolla, on sekin myös -10 arvoinen virhe. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti