31 joulukuuta 2022

Rally-tokon pikkujoulut ja ratatreenit

(c) Jenny Klemetti

Pari viikkoa sitten meillä oli OT-rallyryhmän pikkujoulut, viime vuoden tapaan. Joulukoristeita oli radalla niin putkessa, hypyssä, kartioissa, houkutuksessa sekä muutamalla kylttitelineellä. Suunnittelin lyhyen ja helpon radan kaikkien lempparikylttien perusteella ja oli seuraavanlainen numeroituna: 1, 84, 27, 18, 14, 40, 54, 34, 6, 41 ja 2. 

Rudi nuuski hirveästi maata koko treenien ajan eikä taidettu päästä kuin 2-3 tehtävää kerrallaan, kun lähti aina uudelleen nuuskimaan. Omat taidot eivät tilanteessa oikein auttaneet eikä mukana ollut lelu tai namit vakuuttaneet Rudia. Toiselle kierrokselle sain treenikaverilta kokeiluun keitettyä hirveä, josta Rudi innostui niin, että huuteli vielä tauolta haluavansa loputkin hirvet. Oikein mieleinen herkku siis.

(c) Jenny Klemetti

Olin ilmoittanut meidät samalle viikolle, samaan halliin myös rallyn ratatreeneihin. Siellä oli oikein kiva ja Rudille sopiva rata. Ainoa vain, että Rudi jatkoi samanmoista maton nuuskimista kuin aiemmin viikolla. Hieman ehkä jopa enemmänkin. Näihin treeneihin vaihdoin meidän luottonamit ja Rudi sai valita paikanpäällä lelun, mutta tälläkään kertaa. Erityisesti nuuskimista oli lähestyessä ulko-ovea. Kouluttaja ehdotti pelata paria kontaktipeliä, joita ei olla itseasiasaa hirveästi kyllä tehty. Hetken pelaamisen jälkeen oli sanomassa, että voisi kokeilla tarjoaisiko itse sivulle tulemista ja ennen kuin ehti sanoa lausetta loppuun Rudi tarjosikin sitä varsin iloisena. Tajusin myös treenin aikana, että Rudi lähtee aina nuuskimaan, kun sanon sille vihjeen seuraamiselle. Syksyn aikana olen kyllä huomannut Rudin nuuskivan enemmän, mutta ajatellut enemmänkin sen johtuvan esim. omasta tai Rudin jännittämisestä. Nyt pystyy ehkä hieman paremmin huomioimaan asian!

(c) Jenny Klemetti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti