12 joulukuuta 2022

Valkeakoski KR & Orivesi KR & Nokia RN

Tänä vuonna kalenteriin mahtui kolmet näyttelyt, jotka olivatkin kivasti tässä lähellä. Rudin kanssa ei olla enää lähdetty kovin kauas näyttelyihin tai muihin harrastuksiin. Rudia jonkin verran jännitti näyttelyissä, joka on epätyypillistä. Huomasin tämän Valkeakoskella, kun Rudi pääsi PU-kehään ja kehässä oli meidän lisäksi neljä koiraa, Rudi viimeisenä. Onneksi olimme jonon viimeisiä niin pystyin jättämään vähän reilumman välin seuraavaan eikä heti perässä ollut ketään. Silti Rudi alkoi peruuttamaan kauemmas. Seuraavissa näyttelyissä sama toistui eikä Rudi oikein tahtonut seistä, edes ollessaan yksin kehässä. Kahdessa viimeisessä näyttelyssä jännittäminen oli myös pöydällä ja Nokialla jo sen verran selkeä, että tuomarikin sanoi koskiessa, että "ei mitään hätää". Tämän vuoden rally-tokoepiksissäkin huomasin jonkinlaista jännittämistä, vaikka itseäni ei jännittänyt. Aiemmin, kun itse jännitin vielä hirveästi, se tarttui myös helposti Rudiin.

Kaikenlaista on tullut pohdittua miksi Rudia on alkanut jännittämään tapahtumat. Mietin, että voisiko syynä olla yksinkertaisesti vain se, että ei olla käyty pitkään aikaan missään isoissa tapahtumissa, joissa on ympärillä hirveästi hälinää, kuulutuksia, koiria ja ihmisiä. 

Alla vielä arvostelut ja tulokset.

Valkeakoski RN 15.5.2022
"Hyvä koko. Tasapainoinen ylälinja. Kevyt raajaluusto. Kaunis ilmeinen. Puhdaslinjainen pää. Hyvä huulilinja. Korrekti etuosa. Tilava rintakehä, lyhyt rintalasta. Hyvin rakentunut takaosa. Hyvä karvan karheus. Liikkuu hyvin takaa, ikä näkyy etuliikkeessä."
VET-ERI VEK1 SA VET-SERT VET-VSP

Orivesi KR 2.7.2022
Hyvä koko, mutta raskas olemus, vaikka koira ei varsinaisesti olekaan lihava. Hyvä pää, silmät ja korvat. Lyhyt kaula. Toinen etujalka ei aivan suora. Leveät etuliikkeet. Ikä näkyy jo takaliikkeissä sekä hampaiden kunnossa. Erinomainen karva.
VET-EH VEK2

Nokia RN 13.8.2022
11-vuotias. Hyvän tyyppinen veteraani, joka antaa hieman neliömäisen vaikutelman. Hieman kapea kallo ja kuonon selkä saisi olla suorempi. Aavistuksen pyöreät silmät. Hyvät korvat. Vahva kaula. Hieman käyrät kyynärvarret ja ulkokierteiset etukäpälät. Hieman luisu lantio. Riittävät takakulmaukset. Hyvä karvan laatu. Kovin epävakaat etuliikeet. Rauhallinen käytös.
VET-EH

(C) Sanna Holopainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti